pühapäev, 19. juuni 2011

Maasika-martsipanikook

Kalendri järgi peaks suvi olema aga õues on külm, hall ja ladistab vihma. Parim kompensatsioon koledaks vihmaseks suvepäevaks on mõnus martsipanine maasikakook!



Põhi:
150 g võid
3 spl sukrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g maasikaid
80 g martsipani

Kate:
2 muna
1,5 dl suhkrut
250 g lahjat hapukoort
1 tl vanillisuhrut
2 spl tärklist

Sega omavahel või ja suhkur, lisa jahu, küpsetuspulber ja muna. Sega ühtlaseks massiks. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele ning pane umbes pooleks tunniks külma. Küpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.

Katte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor, vanillisuhkur ja tärklis. Kata eelküpsetatud põhi maasika- ja martsipanitükkidega, kalla peale muna-hapukooresegu ja küpseta veel 30 minutit.

NB! Ära söömisega hoogu satu;)

reede, 10. juuni 2011

Muffinid päikesekuivatatud tomatitega

Ideaalsed kaasa võtta mõnusale suvisele piknikule.


5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 muna
1 dl riivitud juustu
1 dl oliiviõli
1 dl ürditoorjuustu (nt Exquisa)
1 dl lahjat hapukoort
1 dl piima
parasjagu päikesekuivatatud tomateid
musti oliive
basiilikut (värske või kuivatatud)

Sega jahu, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi munad, sega hulka riivjuust, tomatid, hapukoor, õli, toorjuust, piim, oliivid ja basiilik (panin nii värsket kui ka kuivatatud) . Sega omavahel jahu- ja munasegu. Jaga tainas pabervormidega täidetud muffinipanni pesadesse. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.

Antud kogusest valmib 12 tk.


Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...