esmaspäev, 22. oktoober 2012

Õuna-kaerahelbekook

Ülimalt lihtne ja väga maitsev kaerahelbene õunakook, mis on vaieldamatult selle sügise lemmikõunakoogiks saanud. Kook on mõnus ka selle poolest, et sisaldab väga vähe jahu ja mitte ühtegi muna! Pruuni suhkru võib asendada tavalise valge suhkruga ja kellele muskaatpähkel ei istu, võib selle üldse välja jätta.







Vaja läheb:
5 dl kiirkaerahelbeid
1 dl täisterajahu
1,5 dl suhkrut
75 g võid
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut

6-7 õuna
poole sidruni mahl
3 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
1 dl pruuni suhkrut
3 spl tärklist
150 g toorjuustu

Sega kaerahelbed, jahu, suhkur, sool, kaneel ja vanillisuhkur. Lisa kuivainesegule sulatatud või. Sega ühtlaseks massiks ning suru kolmveerand või isegi tsipa rohkem purusegust ümmarguse koogivormi põhja. Aseta täidise valmistamise ajaks külma.

Pese, koori ja viiluta õunad. Lisa õuntele sidrunimahl, kaneel, muskaatpähkel, pruun suhkur, tärklis ja toorjuust ning sega ühtlaseks. Laota õuna-toorjuustusegu põhjale, peale pudista ülejäänud kaerahelbepuru. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit või kuni kook on pealt ilus kuldpruun.

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...