teisipäev, 5. august 2014

Suvikõrvitsapirukas

Käes on suvikõrvitsa aeg :) Suvikõrvitsaid tuleb praegu nagu seeni peale vihma, korjama tuleb minna ikka ämbriga, et ära mahuks. Panen siia ka siis selle maailma kõige lihtsama suvikõrvitsapiruka retsepti ehk kuidas kõrvitsaviilud lehttaina peale laduda ja ahju pista. Maitseb hea nii soojalt kui külmalt.




Vaja läheb:
500 g pärmi-lehttainast
1 keskmine või pigem natuke väiksem suvikõrvits
150 g riivjuustu
u 100 toorjuustu
3-4 küüslauguküünt
oliiviõli
soola
pipart

Viiluta suvikõrvits, pane viilud kaussi. Maitsesta soola-pipraga, lisa purustatud küüslauk, piserda üle oliiviõliga, sega ja jäta umbes kümneks minutiks maitsestuma.
Rulli tainas õhemaks. Kui 500g lehttainas on ühes tükis, siis lõikan selle pooleks ja teen nö kaks eraldi pirukat, muidu ei mahu plaadile ära. Kui tainas rullitud, tee terava noaga tainale raam. Seejärel määri tainale toorjuustu, raputa natuke riivjuustu. Seejärel lao serv-serva peale suvikõrvitsaviilud. Peale raputa veel riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures u 17-18 min.


Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...