kolmapäev, 25. veebruar 2015

Kuldmerikoger natuke aasiapäraselt

Kuldmerikoger natuke aasiapäraselt magusa tšillikastme, tšilli ja küüslauguga. Superhea valge lihaga kala, ja ilma luudeta. Väga maitsev :)


Kahele:
2 kuldmerikogerit
1 tšilli
1-2 küüslauguküünt
100 ml magusat tšillikastet
1-2 tl kalakastet
1 tl oliiviõli
soola

Kalad puhastada ja lõigata pealt poolt sälgud. Hõõruda kalad kõhuõõnest vähese soolaga. Segada kokku tšillikaste, purustatud küüslauguküüned, peeneks hakitud tšilli, kalakaste ja oliiviõli. Asetada kalad kergelt õlitatud ahjuvormi ning valada üle kastmega. Küpsetada ahjus 200 kraadi juures 20-22 minutit. Kõrvale pakkuda riisi köögiviljadega.

pühapäev, 8. veebruar 2015

Pardikoivad õlles

Lihtsa vaevaga üks väga hea kõhutäis. Kogu materjal ahjuvormi ning supsti ahju ja ongi kogu vaev.




Kahele:
2 pardikoiba
1 apelsin
1 väike kaalikas
1 suur porgand
1 väike bataat
250 ml heledat õlut
1 spl mett
soola
pipart
tüümiani

Patsuta pardikoivad köögipaberiga kuivaks. Kõigepealt prae pardikoivad - pane koivad külmale pannile. Pruunista mõlemalt poolt, seejärel maitsesta soola ja pipraga.
Aseta koivad ahjuvormi. Laota kõrvale tükeldatud juurikad. Vala ahjuvormi õlu ja pannile jäänud pardirasv. Lõpuks lisa apelsiniviilud, mesi ja raputa üle tüümianiga. Kata vorm fooliumiga või kaanega kui on kaanega vorm. Pista ahju 160-170 kraadi juurde kaheks tunniks.


Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...