Talviselt lumisesse pühapäeva ideaalselt sobiv kergelt vürtsikas porgandikook toorjuustukattega. Tegemist on väga lihtsa retseptiga, mille sain siit.
125 g võid
2 muna
1 3/4 dl suhkrut
1 dl piima
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
1 tl muskaatpähklit
kreeka pähkleid hakituna
3 dl riivitud porgandit
Kate:
100 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu
kaunistamiseks kreeka pähkleid
Sulata või. Vahusta munad suhkruga, lisa või ja piim. Sega omavahel kõik kuivained ja hakitud pähklid, lisa munasegu hulka. Sega ühtlaseks. Viimasena sega hulka riivitud porgandid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, silu tainas pealt ühtlaseks (tainas tuleb üpriski paks). Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Sega sulatatud šokolaad toasooja toorjuustuga ühtlaseks ning määri koogile. Kaunista soovi korral kreeka pähklitega. Lase kattel enne serveerimist natuke taheneda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar