kolmapäev, 11. detsember 2013

Porgandikook

Talviselt lumisesse pühapäeva ideaalselt sobiv kergelt vürtsikas porgandikook toorjuustukattega. Tegemist on väga lihtsa retseptiga, mille sain siit.




125 g võid
2 muna
1 3/4 dl suhkrut
1 dl piima
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
1 tl muskaatpähklit
kreeka pähkleid hakituna
3 dl riivitud porgandit

Kate:
100 g valget šokolaadi
200 g maitsestamata toorjuustu

kaunistamiseks kreeka pähkleid


Sulata või. Vahusta munad suhkruga, lisa või ja piim. Sega omavahel kõik kuivained ja hakitud pähklid, lisa munasegu hulka. Sega ühtlaseks. Viimasena sega hulka riivitud porgandid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi, silu tainas pealt ühtlaseks (tainas tuleb üpriski paks). Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Sega sulatatud šokolaad toasooja toorjuustuga ühtlaseks ning määri koogile. Kaunista soovi korral kreeka pähklitega. Lase kattel enne serveerimist natuke taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Rabarberikook

See siin on üks lihtne ja kiirelt valmiv rabarberikoogi retsept. Mahlane ja mõnusalt hapukas kook. Kui alguses tundub, et rabarberit on sell...