kolmapäev, 18. mai 2011

Maasika-rabarberikook

Maasikad ja rabarber koos - superluks! Koogis said kokku maakodu rabarber ja Hispaania maasikas:)


Põhi:
150 g võid
4 dl nisujahu
0,75 dl suhkrut
2 spl vett
soola

Täidis:
5-6 väikest rabarberit
200-300 g maasikaid
3 spl suhkrut
0,5 spl vanillisuhkrut

Kate:
250 g kohupiima
250 g mascarpone toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
2 spl tärklist

Sega või suhkruga, lisa jahu, vesi ja sool. Sega ühtlaseks ja pane umbes pooleks tunniks külma.

Tükelda rabarberid ja maasikad, sega suhkruga. Tegelikult ei mäleta ma maasikatekogust, mis ma panin aga eks ta umbes nii oli. Põhiline, et põhi oleks kõik mõnusalt kaetud. Kata tainapõhi rabarberi-maasikaseguga ja küpseta 15 minutit 180 kraadi juures.

Valmista kate - vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, mascarpone ning kõige viimasena tärklis. Vala segu põhjale ja küpseta veel 25-30 minutit 180 kraadi juures.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtne õunakook

 Seda kooki olen ma juba korduvalt küpsetanud, seega otsustasin selle ka siia kirja panna. Algse retsepti leidsin Õhtulehest. Väga lihtne re...