Põhi:
175 g võid
5 dl nisujahu
1 dl suhkrut
natuke soola
2 spl vett
Kate:
4-5 rabarberit
u 100 g punaseid sõstraid
6 sl suhkrut
1 sl vanillsuhkrut
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Sega toasoe või suhkruga, lisa jahu, sool ja vesi ning sega ühtlaseks. Kata koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Pane tainas umbes pooleks tunniks külma.
Koori ja lõika rabarberid. Sega rabarberid ja sõstrad suhkrutega. Vala rabarberi-sõstrasegu koogipõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.
Kata põhi rabarberi-sõstra-suhkruseguga |
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 10 minutit.
Magus munavalgekate tasakaalustab mõnusalt hapukat rabarberit ja sõstart.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar