Tomatipirukad on ühed mu suured lemmikud. Praegu on tomatihooaeg ka, nii et küpseta kasvõi iga päev. Lisaks sai pirukasse peidetud kukeseeni, mille saak jäi mul kahjuks nigelaks. Aga kellel kukeseeni uhkelt on, võib seeni rohkem ka panna.
Põhi:
3 dl jahu
0,5 tl soola
100 g võid
3 spl vett
Täidis:
120 g suitsupeekonit
porru
2 dl kohvikoort
2 muna
5 tomatit
100 g kukeseeni
2 dl riivjuustu
1 tl soola
2 tl tüümiani
Sega omavahel toasoe või, jahu, sool ja vesi. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse küpsetusvormi. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Pruunista pannil peekon, lisa hakitud porru ja kukeseened. Tõsta segu eelküpsetatud põhjale, aseta peale tomativiilud. Sega koor, munad, riivjuust, sool ja tüümian. Vala segu põhjale ja küpseta veel 35 minutit 180 kraadi juures.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar