kolmapäev, 17. august 2011

Tosca-kattega õunakook

Väga mõnus õunakook. Õuntega ei tasu kohe kindlasti kokku hoida:)




Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
100 g võid
1,5 dl jahu
u 500 g õunu

Tosca-kate:
75 g võid
0,5 dl suhkrut
100 g mandlilaaste
2 spl piima
2 spl jahu

Koori ja viiluta õunad. Kuna mul köögikaalu pole, siis arvatav õunakogus on pool kilo, võib-olla läks ka rohkem või vähem - peaasi, et põhi saaks kõik paksult õuntega kaetud. Vahusta munad suhkruga, lisa hulka jahu ja sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi, laota peale õunaviilud. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Tosca-katte jaoks sulata või, lisa suhkur, jahu, piim ja mandlilaastud. Kuumuta mõni minut pidevalt segades kuni mass on ühtlane. Laota eelküpsetatud põhjale. Küpseta veel 13-15 minutit või kuni kate on ilus kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtne õunakook

 Seda kooki olen ma juba korduvalt küpsetanud, seega otsustasin selle ka siia kirja panna. Algse retsepti leidsin Õhtulehest. Väga lihtne re...