Uurisin netist erinevaid kõrvitsapüree tegemise võimalusi ja otsustasin röstimise kasuks. Selleks tuleb kõrvits puhastada svammist ja seemnetest (seemneid mitte ära visata), lõigata paari sentimeetrised viilud ja laotada koor allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti ahjus 180 kraadi juures 30 minutit või seni kui kahvliga torgates on kõrvits pehme.
Röstitud kõrvits |
Kui kõrvits on täiesti pehme, eraldada viljaliha koore küljest. Ma lasin kogu viljaliha massi veel köögikombainist läbi, et saaks ühtlasem püree ning panin seejärel purkidesse.
Värv on lihtsalt super! |
Seemned röstisin ka ära. Selleks pese need jooksva vee all puhtaks ja kuivata köögipaberiga. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tilguta sinna veidike oliiviõli ning sega seemned. Raputa peale ka natuke soola ja rösti 180 kraadi juures 20-25 minutit kuni seemned on omandanud kuldpruunika värvuse. Väga mõnus niisama näksida, kõrvitsapüreesupi või muude toitude peale raputamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar