neljapäev, 22. september 2011

Kukeseenepirukas

Mõnus sügisene seenepirukas


Tainas:
100 g võid
3 dl jahu
1 tl soola
3 spl vett

Kate:
kukeseeni
2 tomatit
peekonit
2 muna
200 ml kohvikoort
100 g riivitud juustu
soola
pipart
basiilikut

Hõõru toasoe või jahuga ühtlaseks, lisa sool ja vesi. Tõsta mõneks ajaks külma. Eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit.

Tükelda seened, prae, maitsesta soola ja pipraga. Seeni panna tunde järgi, mida rohkem seda uhkem, põhiline, et terve põhi saaks paksult kaetud. Pruunista ka peekon. Mul oli peekonit vaid mõned viilud. Aseta praetud peekon ja seened eelküpsetatud põhjale, peale tomativiilud. Klopi munad, lisa koor ja maitseained. Lisa pool riivjuustust munasegule ja kalla segu täidisele. Raputa ülejäänud riivjuust kõige peale, lisaks raputa veel natuke basiilikut ja küpseta veel 20 minutit 180-200 kraadi juures.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...