reede, 11. mai 2012

Rabarberi-toorjuustukook

Esimesed koduaia rabarberid:) Tahtsin midagi uut ja täiesti teistsugust rabarberikooginduses katsetada. Leidsin siit blogist täpselt sellise teistsuguse rabarberikoogi retsepti, mida mul vaja oligi. Kuna rabarber tuli moosiks keeta, siis oli koogisööjate suur üllatus, et oot-oot, kus see rabarber siin nüüd on... peale esimest ampsu said aru küll kus:) Panin punaseid sõstraid ka juurde, kuna sügavkülm vajab tühjendamist, et peagi uut kraami ladustama hakata.





Põhi:
1 pakk Kalevi šokolaadiküpsiseid
50 g võid

Täidis:
5-6 rabarberit
1,5 dl suhkrut
u 2 cm jupp ingverit
200 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat
2 muna
1 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
punaseid sõstraid

Kate:
200 g hapukoort
2 spl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis. Sulata või. Sega või küpsisepuru hulka. Suru küpsisegu ümmarguse koogivormi põhja ja aseta täidise tegemise ajaks külma.
Tükelda rabarber ja riivi ingver. Keeda koos suhkruga umbes 15 minutit (kuni on ühtlane vedel moosi moodi mass).
Vahusta toorjuust kohupiimapastaga. Lisa juurde munad, rabarberimoos, punased sõstrad, vanillisuhkur ja lõpuks tärklis. Vala küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadi juures 35 minutit.
Katte jaoks sega hapukoor suhkruga ja vala see ühtlaselt koogile ning küpseta veel 5-7 minutit 230 kraadi juures. Minul jäi hapukoorekiht õhukeseks, kuna mul lihtsalt ei olnud hapukoort nii palju ja ei viitsinud enam poodi minna.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...