esmaspäev, 7. mai 2012

Toorjuustukook

Kuna paps oli külla tulemas, siis tuli hakata mõtlema koogiteo peale. Sest talle tuleb alati kooki teha. Külmkapis oli toorjuust olemas, siis pidi see olema üks kindel komponent. Tegelikult olid kõik koostisained mul kapis olemas, ei pidanud ekstra poodi midagi ostma minema. Retsept on inspireeritud Manhattani toorjuustukoogist, mugandasin siis seda natuke oma käe järgi. Lisasin toorjuustule püreeritud apelsini, mis andis imeilusa õrna kollaka tooni.
Kuna paps pidi olema paar päeva üksi kodus, siis panin talle üle veerandi koogist kaasa. Alguses punnis küll vastu aga võttis siiski. Poole tee peal koju sõites helistas ja teatas võidukalt, et tal kook juba otsas! Ise polnud veel koju jõudnudki.
Viisin mitte-koogisõbrast sõbrannale ka paar koogitükki. Ja oh imet! Sõi ja kiitis :) Mõnusalt hõrk ja mahlane.






Põhi:

1 pakk Kalevi klassikalisi küpsiseid (165 g)
50 g võid
0,5 tl jahvatatud ingverit

Kate:
2 muna
90 g suhkrut
300 g toorjuustu
1 apelsin

2 dl hapukoort
2 spl suhkrut



Purusta köögikombainis küpsised. Lisa sulatatud või ja jahvatatud ingver. Sega ühtlaseks massiks. Suru küpsetuspaberiga kaetud ümmarguse koogivormi põhja ja aseta täidise tegemise ajaks külma.
Vahusta munad suhkruga. Lisa püreeritud apelsin ja toorjuust. Sega ühtlaseks massiks ja vala küpsisepõhjale. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit.
Hapukoorekatte jaoks sega hapukoor suhkruga. Kui kook on küpsenud, lase tal umbes 15 minutit jahtuda ja vala seejärel hapukoore-suhkrusegu koogile. Küpseta veel 5 minutit 230 kraadi juures.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...