Mõnus ja lihtne rabarberikoogiretsept. Koogi ise tegin juba paar nädalat tagasi, nüüd sain mahti retsepti siia ka lisada. Tegemist on hästi mahlase koogiga, kuna rabarbareid sai täidisesse päris uhkelt pandud.
Põhi:
75 g võid
1,5 dl jahu
1,5 dl täisteranisujahu
0,75 dl suhkrut
500-600 g rabarbereid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
Kate:
2 muna
1 dl suhkrut
250 g hapukoort
4 cl Vana Tallinna koorelikööri
2 spl tärklist
Pane toasoe või, jahud ja suhkur köögikombaini ning mikserda ained ühtlaseks massiks. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse vormi ja aseta taigen umbes veerand tunniks külmikusse tahenema.
Tükelda rabarberid, sefa suhkru ja kaneeliga. Kata koogipõhi ühtlaselt rabarberitega ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Katte jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor, kooreliköör ja lõpuks tärklis. Vala saadud mass eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 180 kraadi juures 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar