Nädalavahetusel Haapsalus olles mõtlesin, et see ei ole ikka õige asi, kui maasikaid nii laialt käes on ja ma pole ühtegi maasikakooki teinud. Ja nii valmiski hõrk ja mahlane maasika-toorjuustukook, millele andis mõnusat mekki martsipan (kasutasin väikseid Kalevi šokolaadikattega martsipanibatoone).
Põhi:
1 pakk Kalevi vaniljeküpsiseid
100 g võid
Kate:
maasikaid
2 muna
0,75 dl suhkrut
400 g toorjuustu (Farmi köögi toorjuust)
80 martsipani
Peale:
mandlilaaste
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu ümmarguse koogivormi põhja ja aseta mõneks ajaks külma.
Katte jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks massiks. Tükelda maasikad ja kata kogu põhi, peale laota martsipanitükke. Lõpuks vala maasikatele muna-toorjuustusegu ja raputa üle mandlilaastudega. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit või seni kuni on küps.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar