teisipäev, 7. august 2012

Juustune kukeseenepirukas

Nädalavahetusel sai metsas müttamas käidud. Seenesaak oli oodatust küll kõvasti kehvem aga õnneks jagus seeni täpselt ühe piruka jaoks. Seente täpset kogust ei oska välja tuua, mina panin seeni nii palju, et põhi oli ikka korralikult seentega kaetud. Põhja tegemisel võib vabalt kasutada ainult tavalist nisujahu.






Põhi:
1,5 dl nisujahu
1,5 dl täisteranisujahu
100 g võid
1 tl soola

Peale:
kukeseeni
2 muna
1 tl soola
2 dl kohvikoort
1 dl piima
200 g riivjuustu
2 tomatit
soola, pipart

Sõtku jahud ja sool toasooja võiga ühtlaseks massiks. Suru tainas ümmarguse küpsetusvormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit.
Prae kukeseened, maitsesta soola ja pipraga. Laota praetud kukeseened eelküpsetatud põhjale.
Klopi munad, lisa sool, kohvikoor, piim ja 3/4 riivjuustust. Vala juustu-munasegu seentele. Aseta peale tomativiilud, raputa peale musta pipart. Lõpetuseks raputa peale järgi jäänud riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...