esmaspäev, 6. august 2012

Kohupiimakook mustsõstarde ja vaarikatega

Suvi on nii kiirelt läinud, et pole mahti olnud küpsetadagi. Laupäeval sai käidud metsas müttamas eesmärgiga marju ja  kukeseeni korjata, ühtteist õnnestus saada ka. Lisaks sai veel koduhoovist marju korjatud. Kui igasuguseid mõnusaid värskeid marju laialt käes on, siis tuleb ka marjakooki teha. Ja peale rasket metsaskäiku ongi paras end mõnusa koogiga premeerida. Vaarika ja mustika korjamine pole iial varem nii raske olnud, sest mingid inimsööjakärbsed ründasid massiliselt ja tegid metsasoleku väga piinarikkaks. Nii valmiski üks suur plaaditäis imemaitsvat kohupiimakooki vaarikate ja mustsõstardega. Keegi sööjatest ei piirdunud ühe ega kahe tükiga:)





Põhi:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
100 g kookoshelbeid
200 g võid

Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
800 g kohupiima
200 g hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
vaarikaid
mustsõstraid

Sega omavahel kõik kuivained ja kookoshelbed, lisa toasoe või ja näpi ühtlaseks massiks. Kata suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja laota kolmveerand tainast plaadile. Suru tainas ühtlaselt plaadipõhjale.
Vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor ja vanillisuhkur. Vala kohupiimasegu põhjale. Kohupiimasegu peale pane vaarikaid ja sõstraid nii, et kõik kaetud saaks. Kõige peale pudista järelejäänud tainas ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...