neljapäev, 24. jaanuar 2013

Klaasnuudlisalat seafilee ja krevettidega

Tegemist on ühe mõnusa vürtsika salatiga. Seda salatit olen söönud tai restoranis Krua ja see salat on iga korraga mulle järjest rohkem meeldima hakanud. Salat ise koosneb lihtsatest koostisosadest aga kaste on siuke mõnus, mis annab salatile õige vurtsu.  Ja kui ma viimases Oma Maitse numbris selle sama salati retsepti nägin, hüppasin rõõmust lakke ja otsustasin kohe ise ka proovida. Restoranis pakutud salat oli kohe väga vürtsikas, mis on mõnus muidugi, ise tehes tuli mul natuke vähem vürtsikas kuna ei julgenud tšillit väga palju panna (tegelt arvasin alguses, et retseptis on trükiviga). Algretseptis oli märgitud 100 g tšillit (!), mina panin ühe kauna, mis kaalus 15 g, nii et ehk oligi trükiviga, mine sa tea. Järgmine kord panen kaks tükki, retsepti jätan ühe aga eks see ole igaühe enda maitseasi. Tšilli peab selles salatis olema, just see teebki selle nii mõnusaks! Krevette mul käepärast polnud, asendasin need vähisabadega. Originaalis käib siin veel seller ka. Tasub proovida!





KaheleVaja läheb:

100 g seafileed
50 g klaasnuudleid
100 g krevette
1 punane sibul
2 tomatit
pool pikka kurki

Kaste:
1 tšillikaun
4 sl kanapuljongit
0,5 tl suhkrut
3 sl kalakastet
2 sl sidrunimahla

Keeda või prae seafilee. Keeda klaasnuudlid. Haki tomat, sibul, kurk. 
Kastme tegemiseks toimi järgnevalt: haki tšilli kas köögikombainis või uhmerda, vastavalt võimalustele. Mina kasutasin köögikombaini aga tükid jäid natuke liiga suured ja siis tampisin kokteilinuiaga veel peenemaks (sest uhmrit mul pole). Nuiaga tampides tuli tšillist mahl ka välja.  Lisa tšillile kanapuljong, kalakaste ja sidrunimahl. Maitse ja lisa soovikorral suhkur. Sega läbi ja kalla salatikomponentidele ning sega veel omakorda läbi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...