reede, 11. jaanuar 2013

Tuunikala-kodujuustu cannellonid

Tuunikala pastatoitudes või pitsa peal on üks mu suuri lemmikuid. Tuunikala-tomati(kastme) maitsekooslus on minu jaoks täiesti vastupandamatu. Antud retsept on korduvalt käigus olnud ja ikka olen jõudnud tõdemusele, et on ikka hea küll! Lihtne roog aga samas midagi teistmoodi argipäevaõhtul valmistamiseks.









Vaja läheb:
10-12 cannellonit
1 purk tuunikala õlis
200 g kodujuustu
värsket basiilikut
soola
pipart

Kaste:
3 küüslauguküünt
1 porru
500 g tomatipüreed või purustatud tomateid
1 tl suhkurt
soola
pipart
basiilikut

Peale:
100-150 g riivitud juustu

Tomatikastme valmistamiseks kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk ja porru. Kuumuta mõned minutid. Lisa tomatipüree ja kuumuta keemiseni, ning seejärel lisa sool, suhkur, pipar ja hakitud basiilik. Maitseainekogused siis vastavalt oma maitse järgi.

Täidise valmistamiseks nõruta tuunikalakonserv. Sega tuunikala, kodujuust, värske hakitud basiilik ja natuke soola-pipart. Täida cannellonid tuunikalaseguga (cannellonid on eelnevalt keetmata, täiesti toored!), täidist tasub korralikult panna. Abiks on teelusikas, mille varreosaga saab täidist torusse edasi lükata kui muid abivahendeid ei juhtu olema. Olenevalt täidise kogusest, peaks tulema kuskil 10-12 täidetud cannellonit.

Õlita ahjuvorm ja lao täidetud cannellonid ilusti üksteise kõrvale ühe kihina. Vala peale tomatikaste ja pista vorm ahju 200 kraadi juurde, küpseta 25-30 minutit (olenevalt ahjust). Kuskil 5-7 minutit enne küpsetusaja lõppu puista peale riivitud juust.

Serveeri kohe koos mõne värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...