teisipäev, 8. detsember 2015

Kõrvitsa-bataadikarri

Õues vuhisevate lakkamatute tormituultega tahaks ainult toas diivani peal keras olla ja süüa midagi eriti vürtsikat ning toitvat. Erinevaid blogisid vaadates jäid silma köögiviljakarrid, üks kõige-kõigem isutekitaja asub siin. Kuna mul kodus kõrvitsat üksjagu, siis läkski kohe tegemiseks. Lisaks veel üks väiksemat sorti bataat, mis sobis sellesse karrisse nagu rusikas silmaauku. Värsket tšillit polnud mul kohe võtta, kasutasin kuivatatud tšillikaunasid. Tõepoolest üks kiiduväärt toit, valmib kiirelt ja viib keele alla. Kui liialt vürtsikasõber ei ole, võib tšillit vähem panna või lisada toidule serveerimisel maitsestamata jogurtit. 






Kogus: 3-4-le
1 väiksem bataat
500 g kõrvitsat
1 dl punaseid läätsi
3 küüslauguküünt
2 kuivatatud tšillikauna
400 ml kookospiima
400 g tükeldatud tomateid
2 spl karrit
soola
vett
õli

serveerimiseks
maitsestamata jogurtit
riisi

Kuumuta pannil õli, lisa küüslauk, tšilli ja karripulber. Sega ilusti ja kuumuta läbi. Lisa tükeldatud bataat ja natuke vett ning lase natuke podiseda. Kui bataat on juba pehmenenud, lisa tükeldatud kõrvits, läätsed, tükeldatud tomatid ja kookospiim. Sega ja lase keema tõusta. Keeda kuni kõrvits ja läätsed on pehmed. Maitsesta soolaga. Serveeri näiteks koos riisi ja maitsestamata jogurtiga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...