laupäev, 12. detsember 2015

Peedi-kitsejuustusalat

Kitsejuust ja peet on ammu teada-tuntud superkooslus ja minu suured lemmikud. Töönädala lõpetuseks on paslik teha üks maitsemeeli hellitav salat, et end ühtlasi ka premeerida hullu töönädala eest. Kuna reedeõhtul vaaritada tõepoolest ei viitsi, siis selle salati valmistamine on üks käkitegu, ainus aeganõudev tegevus on peetide küpsetamine, õigemini ootamine, mil peedid küpsevad. Nii et lihtsa vaevaga ülimaitsev salat.





Ühele:
u 150 g kitsejuustu
rohelist salatimaterjali (nt lambsalatit)
1 väiksem peet, toores
1 punane sibul
mõned kirsstomatid
oliiviõli
sidrunimahla
viigimarja balsamicot
seemnesegu
soola
pipart


Pese ja koori peet. Lõika peet ratasteks ja rattad omakorda neljaks. Piserda üle oliiviõliga ja raputa peale veidi soola, küpseta ahjus 210 kraadi juures 20 minutit. Peet jääb mõnusalt krõmps, kui tahad pehmemat peeti, tuleb kauem küpsetada.
Vahepeal pese salatiroheline, aseta kaussi või taldrikule. Pigista peale umbes poole sidruni mahl, piserda üle oliiviõliga ja lisa natuke soola. Sega õrnalt. Aseta peale punase sibula rattad.
Kui peet on valmis, tasuks enne taldrikule asetamist seda natuke jahutada (praegusel külmemal ajal tasub kasvõi korraks rõdule panna). Niikaua kui peet jahtub, on vaja kiirelt kitsejuust ahju panna. Selleks võta sobiv tükk kitsejuustu, piserda peale natuke oliiviõli, lisa näpuotsatäis seemnesegu ja pane 200 kraadi juures ahju 5-6 minutiks. Lisa salatisegule peeditükid, mõned tomatid ja kõige lõpuks küpsetatud juust. Lõpuks lisa veel maitse järgi näiteks viigimarja balsamicot ja veel seemnesegu. Ja head nautimist!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...