Toorjuustu-hapukoore kate ei ole väga magus, seega sobib väga hästi magusale koogile katteks. Kes aga armastab siiski magusamat katet, võib rohkem suhkurt lisada.
Vaja läheb:
125 g võid
2 muna
1 3/4 dl muscovado suhkurt
1 dl piima
3 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
1 tl riivitud muskaatpähklit
u 40 g kreeka pähkleid hakituna
u 30 g rosinaid
4 dl riivitud porgandit
katteks:
200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 dl hapukoort
3 spl (värskelt pressitud) apelsinimahla
5 tl vanillisuhkurt
peale raputamiseks hakitud kreeka pähkleid
Sulata või. Vahusta (või vispelda) munad suhkruga, lisa või ja piim ning sega korra läbi. Sega omavahel kõik kuivained, pähklid ja rosinad, lisa munasegu hulka. Sega ühtlaseks. Viimasena lisa riivitud porgandid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusvormi (22 cm), silu tainas ühtlasemaks, sest tainas on üpriski paks. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Katte jaoks sega kõik katteained omavahel. Kui armastad magusamat, lisa rohkem suhkurt või kasuta hoopis tuhksuhkurt. Lase koogil vähemalt pool tundi ennem jahtuda kui katte peale määrid. Kui kook on maha jahtunud, võid panna koogi külmkappi, et kate taheneks. Aga maitseb väga hästi juba ka poolsoojalt kui ei jaksa oodata! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar