kolmapäev, 1. aprill 2020

Lasanje

Olen Anni Arro retsepti järgi korduvalt lasanjet teinud, kuna see on lihtsalt üks parimaid lasanjeretsepte.  Otsustasin selle nüüd lõpuks ka oma blogisse kirja panna koos väikeste omapoolsete mugandustega. Lasanje on alati hea valik, sest maitseb nii suurtele kui väikestele.




Vaja läheb:
800 g veisehakkliha
2 purki purustatud tomateid
9 lasanjeplaati
3-4 küüslauguküünt
u 1dl valget veini
250 g mozzarellat
150 g riivitud juustu
1 spl kuivatatud oreganot
1 spl kuivatatud basiilikut
soola, pipart
oliiviõli vormi määrimiseks

Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Prae hakkliha pannil korralikult läbi, lisa hakitud küüslauk. Kui vedelik on juba peaaegu aurustunud, lisa vein ja kuumuta veel minut-paar. Lisa purustatud tomatid, sool-pipar, oregano ja basiilik ja hauta ca 10-15 minutit.

Määri ahjuvorm eelnevalt oliiviõliga ja aseta vormi põhja kiht lasanjeplaate. Peale laota hakkliha-tomatikastmesegu, riivitud juustu ja mozzarellatükke. Aseta peale järgmine kiht lasanjeplaate ja korda veel tegevusi kuni viimane ja pealmine kiht on hakkliha-tomatikastmekiht koos riivjuustu ja mozzarellaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...