kolmapäev, 13. detsember 2017

Veinis hautatud küülik

Talvised pimedad ja külmad ajad on ideaalne aeg igasuguste hautiste tegemiseks, mis vajavad pikka ahjus podisemise aega. Mulle kohe meeldib pimedatel sügis- ja talveõhtutel midagi seesugust vaaritada. Üks suuri lemmikuid on küülik. Ja siin on üks väga lihtne ja hea veinis ning sinepis küpsenud küülikuhautise retsept.



Vaja läheb:
1 terve küülik
180 ml valget veini
3 dl köögivilja puljongit
1 spl Dijoni sinepit
2 tl vedelat mett
4 küüslauguküünt
200 ml kohvikoort
2 loorberilehte
1 tl kuivatatud tüümiani
soola
pipart
jahu paneerimiseks
õli praadimiseks

Tükelda küülik ja maitsesta soola-pipraga. Paneeri tükid jahus ja pruunista kiirelt pannil. Seejärel tõsta pruunistatud küülikutükid kaanega ahjuvormi. Kalla peale vein ja puljong. Lisa tükeldatud küüslauk, loorberilehed, sinep, mesi ja tüümian. Kata vorm kaanega ja küpseta ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi. 10-15 minutit enne küpsemisaja lõppu lisa hautisele kohvikoor.
Serveerimissoovitus: bataadipüree


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtne õunakook

 Seda kooki olen ma juba korduvalt küpsetanud, seega otsustasin selle ka siia kirja panna. Algse retsepti leidsin Õhtulehest. Väga lihtne re...