esmaspäev, 25. aprill 2011

Šokolaadi-kohupiimakook

Selle koogi koostisainete pärast sai mitu korda poes käidud. Paar päeva varem sai enamus asjad ostetud, küpsetamispäeval tuli veel šokolaad meelde. Tainast tehes ja retsepti lugedes selgus, et mitu asja on ikka veel puudu. Kuna taignategu oli pooleli siis ei hakanud enam kuhugi jooksma ja asendasin puuduolevad ained muude sobivatega. Kui põhi oli ahju pistetud siis avastasin, et kirsid on puudu ja neid pole millegagi asendada ja ilma ei ole nii hea, siis sai veel poodi mindud. Hea et pood maja taga on:)


Põhi:
150 g tumedat šokolaadi
180 g võid
180 g suhkrut
180 dl jahu
5 muna
1 tl küpsetuspulbrit
hakitud või jahvatatud mandleid

Vahekiht:
250 g lahjat kohupiima
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
kirsikompott, kompoti vedelik immutamiseks

Peale:
sulatatud šokolaadi
kirsse

Sulata vesivannil šokolaad. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Lisa sulatatud šokolaad, jahu-küpsetuspulbrisegu, mandlid. Sega korralikult ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Eemalda vormist ja lase maha jahtuda.
Jahtunud koogipõhi lõika kaheks, immuta alumist põhja kirsikompotivedelikuga. Pealmist kihti immuta siis kui see on juba koogi peale paika asetatud.
Kohupiimasegu jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sega korralikult. Kata alumine koogipõhi seguga, lao peale kirsse ning kata kirsid ülejäänud kohupiimaseguga. Aseta peale teine koogikiht ja pane külma mõneks tunniks kuni üleöö. Enne serveerimist kata sulatatud šokolaadi ja kirssidega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...