Põhi:
150 g tumedat šokolaadi
180 g võid
180 g suhkrut
180 dl jahu
5 muna
1 tl küpsetuspulbrit
hakitud või jahvatatud mandleid
Vahekiht:
250 g lahjat kohupiima
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
kirsikompott, kompoti vedelik immutamiseks
Peale:
sulatatud šokolaadi
kirsse
Sulata vesivannil šokolaad. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Lisa sulatatud šokolaad, jahu-küpsetuspulbrisegu, mandlid. Sega korralikult ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Eemalda vormist ja lase maha jahtuda.
Jahtunud koogipõhi lõika kaheks, immuta alumist põhja kirsikompotivedelikuga. Pealmist kihti immuta siis kui see on juba koogi peale paika asetatud.
Kohupiimasegu jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim ja sega korralikult. Kata alumine koogipõhi seguga, lao peale kirsse ning kata kirsid ülejäänud kohupiimaseguga. Aseta peale teine koogikiht ja pane külma mõneks tunniks kuni üleöö. Enne serveerimist kata sulatatud šokolaadi ja kirssidega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar