laupäev, 26. november 2011

Ricottakook

Mõnusalt mahe kohupiimakook hapukoorekattega. Sees väike üllatus vaarikate näol. Ei ole üleliia magus kook - paps mul ütleks ilmselt, et muidu hea kook aga suhkrut on vähe (see ütlus käib tal muideks iga teise koogi kohta). Idee pärineb siit.




Vaja läheb:
12 tk Digestive küpsiseid
75 g võid
3 muna
6 spl suhkrut
näpuotsatäis soola
500 g ricotta kohupiima
3 spl hapukoort
2 spl tärklist
200 g vaarikaid

peale:
u 2 dl hapukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
šokolaadi

Sulata või ja purusta küpsised. Sega või küpsisepuru hulka ja suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.

Täidise jaoks eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks. Teises kausis klopi munakollased suhkruga läbi, lisa ricotta ja hapukoor. Lisa hulka tärklis ja viimasena munavalgevaht. Jaota põhjale vaarikad ja kalla peale täidisemass. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit.

Hapukoorekatte jaoks sega kokku hapukoor ja suhkrud, vala segu küpsenud koogile. Küpseta veel u 7-9 minutit. Kaunista jahtunud kook šokolaaditükkidega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...