neljapäev, 17. aprill 2014

Küülik õunasiidris

Tegemist on ühe väga hea küülikuhautisega, mida olen juba päris palju teinud ja otsustasin ta lõpuks siia ka üles panna. Tegemist on küll hautisega aga ei midagi rammusat, sobib igati ka jahedatel kevadõhtutel teha. Küülik jääb väga mõnus pehme ja viib igati keele alla:)




Vaja läheb:
1 terve küülik
300 ml kuiva õunasiidrit
1 suur õun
300 ml kanapuljongit
200 ml kohvikoort
3 spl Dijoni sinepit
2 porgandit
4-5 küüslauguküünt
tüümiani
soola, pipart
paneerimiseks jahu 
praadimiseks õli

Kõigepealt tükelda küülik. Sega sool, pipar ja tüümian jahuga ning paneeri küülikutükke jahus. Lase paneeritud küülikutükid pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Aseta küülikutükid seejärel ahjupotti. Lõika porgandid ratasteks ja pane küüliku juurde ahjupotti, samuti lisa küüslaugud.

Koori ja tükelda õun väikesteks kuubikuteks, pane väiksesse potti. Lisa siider, puljong, sinep, maitsesta soola-pipraga ja lase keema tõusta. Seejärel vala see küülikule, kata pott kaanega ning hauta ahjus 180 kraadi juures 1,5 tundi. Kui hautis on valmis, sega kohvikoor vedeliku hulka. Võid panna veel mõneks minutiks poti ahju tagasi. Serveeri koos kartuli-porgandipüreega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...