pühapäev, 6. aprill 2014

Ricotta-valge šokolaadikook vaarikatega

Tegemist on mõnusa kohupiima-valge šokolaadi koogiga, milles peidus olevad vaarikad panevad i-le punkti. 




Vaja läheb:

Põhi:
200 g kaerahelbeküpsiseid
80 g võid

Kate:
400 g ricotta kohupiima
175 g  valget küpsetusšokolaadi
200 g vahukoort
100 g hapukoort
2-3 spl suhkrut
4 lehte želatiini

Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru küpsisepuru ümmarguse koogivormi põhja ning aseta vähemalt pooleks tunniks külma.

Vahusta ühes kausis vahukoor, ricotta ja suhkur. Suhkurt võid oma maitse järgi ka rohkem timmida. Lisa hapukoor ja veevannil sulatatud valge šokolaad ning sega ühtlaseks.

Pane želatiinilehed 5-10 minutiks külma vette likku. Kui aeg täis, pigista üleliigne vesi välja ja lahusta želatiinilehed umbes paari supilusikatäies tulises vees. Nirista seejärel ricottasegu hulka.Viimasena lisa külmutatud vaarikad (üles sulatamata), sega veel õrnalt ning vala küpsisepõhjale. Aseta külmikusse vähemalt 2 tunniks tahenema.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...