Tegemist on mõnusa kohupiima-valge šokolaadi koogiga, milles peidus olevad vaarikad panevad i-le punkti.
Vaja läheb:
Põhi:
200 g kaerahelbeküpsiseid
80 g võid
Kate:
400 g ricotta kohupiima
175 g valget küpsetusšokolaadi
200 g vahukoort
100 g hapukoort
2-3 spl suhkrut
4 lehte želatiini
Purusta köögikombainis küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru küpsisepuru ümmarguse koogivormi põhja ning aseta vähemalt pooleks tunniks külma.
Vahusta ühes kausis vahukoor, ricotta ja suhkur. Suhkurt võid oma maitse järgi ka rohkem timmida. Lisa hapukoor ja veevannil sulatatud valge šokolaad ning sega ühtlaseks.
Pane želatiinilehed 5-10 minutiks külma vette likku. Kui aeg täis, pigista üleliigne vesi välja ja lahusta želatiinilehed umbes paari supilusikatäies tulises vees. Nirista seejärel ricottasegu hulka.Viimasena lisa külmutatud vaarikad (üles sulatamata), sega veel õrnalt ning vala küpsisepõhjale. Aseta külmikusse vähemalt 2 tunniks tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar