esmaspäev, 31. oktoober 2011

Brownie

Otsustasin ära proovida Ameerika kõige lemmikuma koogi - brownie. Muideks, brownie polegi oma nime saanud šokolaadisisalduse pärast vaid oma tumeda pruuni värvuse tõttu - esimene brownie retsept isegi ei sisaldanud šokolaadi. Meeletult hea šokolaadine amps! NB! Brownie puhul on väga tähtis mitte üle küpsetada!



150 g tumedat šokolaadi
125 g võid
2 spl kakaod
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
1 dl jahu
näpuotsatäis soola
100 g šokolaadi

Sulata või ja šokolaad (veevannis). Sega kausis suhkur ja kakao. Sega suhkrusegu hulka sulatatud või ja sulatatud šokolaad. Lisa ükshaaval munad, iga kord korralikult kloppides. Lõpuks lisa jahu, vanillisuhkur, sool ja tükeldatud šokolaad.

Vooderda väike kandiline küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala tainas sisse. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit. Lõpus kontrolli tikuga küpsust, et mitte üle küpsetada. Tikk ei tohi jääda päris puhtaks - siis on kook üle küpsenud ja kuiv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lihtne õunakook

 Seda kooki olen ma juba korduvalt küpsetanud, seega otsustasin selle ka siia kirja panna. Algse retsepti leidsin Õhtulehest. Väga lihtne re...