kolmapäev, 19. oktoober 2011

Kõrvitsarisoto

Kõrvitsasaaga jätkub täie hooga. Uskumatu, et nii lihtne roog saab olla nii hea! Lihtsalt o-i-v-a-l-i-n-e! :) Valisin mõnusa poolmagusa veini, mida saab hiljem kenasti risoto kõrvale nautida.




Vaja läheb:
pool pakki Veski-Mati risotoriisi
1 klaas valget veini
köögiviljapuljongit
2 küüslauguküünt
100 g parmesani
3/4 tassi kõrvitsapüreed
2 spl võid
soola

Kõigepealt röstisin kõrvitsa ahjus ära, eemaldasin viljaliha koore küljest ja tegin kahvliga vähe pudimaks. Loomulikult võib kasutada valmispüreed, mässamist vähem ja saab kiiremini. Samal ajal panin ühe väiksemat sorti poti veega keema ja lisasin ühe köögivilja puljongikuubiku, seega ei oska täpset puljongikogust välja tuua.

Pane pannile või potti tilgake õli, kuumuta kiirelt selles peenelt tükeldatud küüslauku (ära lase pruuniks). Lisa riis, kuumuta minut-paar segades. Seejärel lisa vein, jälgi, et veini saaks nii palju, et kogu riis on veiniga kaetud ja kuumuta niikaua ning pidevalt segades kuni vein on ära aurustunud.  Lisa puljong. Puljongit lisa ühe kulbitäie kaupa mitte kõik korraga. Riisi tuleb koguaeg segada, et see põhja kinni ei jääks. Lõpuks kui riis on juba peaaegu valmis, sega sisse kõrvitsapüree ja natuke soola ning hoia mõni minut veel tulel. Seejärel võta pott tulelt ja lase paar minutit kaane all seista. Lisa või ja riivitud parmesan ning sega läbi. Ma panin väheke pipart ka aga see ei olnud seekord üldse hea mõte, nii et teinekord ma seda ei tee enam ja ei toonud retseptis seda välja ka.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...