neljapäev, 19. aprill 2012

Kirsi-kohupiimakook

Tegemist on retseptiga, mis on mul üle kümne aasta juba käigus olnud. Olid ajad, kui see kook oli Kräsupea kõrval teine nö firmakook. Viimasel ajal pole ma viitsinud seda eriti teha, kuigi tegemist on ülilihtsa ja alati õnnestuva koogiga. Kuna ema võlus kuskilt veel ühe kirsikompoti välja, siis mõtlesin kirssidest just seda mõnusat mahlast kohupiimakooki teha. Kirsikompott oli meil emaga kahasse tehtud - mina korjasin ja puhastasin, ema keetis kompoti valmis. Lihtsalt võrratu kompott! Ei ole vaja isegi mainida, et isetehtud kompott ei kannata mingit võrdlust poest ostetutega. Tavaliselt olen seda kooki teinud muretaignapõhjaga aga seekord otsustasin küpsisepõhja proovida. Küpsisepõhjaga variant õnnestus igati, tasub teinekordki teha.





Põhi:
14 šokolaadiküpsist
100 g võid

Peale:
2 muna
1 dl suhkrut
200 g kohupiima
250 g hapukoort
1 spl tärklist
kirsse


Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisesegu ümmarguse koogivormi põhja. Kata kogu põhi kirssidega (kui tegemist on kompotikirssidega, siis kirsid eelnevalt kidlasti kurnata).
Katte jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa kohupiim ja hapukoor, sega ühtlaseks. Viimasena lisa tärklis ja sega veel korra läbi. Kalla kohupiimasegu kirssidega kaetud põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...