neljapäev, 23. august 2012

Punase sõstra-martsipanikook


Sõstrahooaja lõpetuseks üks maitsev sõstrakoogiretsept. Retsepti leidsin mõni aeg tagasi kusagilt internetist (kahjuks ei mäleta enam täpset kohta) ja olin selle lisanud retseptide hulka, mis vajavad kindlasti järele proovimist. Noppisin eile veel viimased sõstrad koogi jaoks. Proovitud ja ülirahul. Kaerahelvestest põhi on lihtsalt super, siuke mõnus krõbe.
Küpsetamiseks kasutasin suurt ahjuplaati, aga ei katnud seda äärest ääreni tainaga nii et võib julgelt väiksemat vormi kasutada.






Koostisained:
200 g võid
2 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
6 dl kiirkaerahelbeid
2 dl jahu
0,5 tl soodat

Kate:
500 g hapukoort
2 muna
2 dl suhkrut
200 g martsipani
5 dl punaseid sõstraid

Sulata või. Sega juurde suhkur ja sool. Lisa kaerahelbed, jahu ja sooda, sega ühtlaseks. Kata küpsetusplaat/vorm küpsetuspaberiga ja suru kolmveerand taignast põhjaks.
Täidise jaoks mikserda munad suhkruga, lisa hapukoor. Tükelda martsipan ja laota pool martsipanist põhjale. Vala peale hapukooresegu ja lisa ülejäänud martsipanitükid. Raputa üle sõstardega ja kõige peale pudista ülejäänud tainas.
Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.


Pilt on tehtud Instagramiga kuna ei olnud muud võimalust fotografeerimiseks. Ajab asja ära küll:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...