kolmapäev, 7. august 2013

Suvikõrvitsa-hakkliha lasanje





Vaja läheb:
9 täistera lasanjeplaati
400 g hakkliha
500 g tomatipastat
500 g suvikõrvitsat
3 küüslauguküünt
50 g parmesani
125 g ehk 1 pk mozzarellat
basiilikut
soola
pipart
oliiviõli

Prae pannil hakkliha, maitsesta soola ja pipraga. Lisa tomatikaste, purustatud küüslauk. Lisa maitse järgi soola, pipart ja basiilikut.

Viiluta suvikõrvits ketasteks ja need omakorda viiludeks. Prae väheses õlis kergelt läbi, lisa natukene soola.

Määri ahjuvorm õliga ja kata põhi lasanjeplaatidega. Plaatide peale pane hakkliha-tomatipastasegu, selle peale suvikõrvitsaviilud ja seejärel riivitud parmesani ja mozzarellatükke. Jätka tegevust kuni on kolm korrust. Kõige peale jääb hakkliha-suvikõrvits, kusjuures kõige pealmisele kihile võib suvikõrvitsat kõige paksemalt kuhjata. Seejärel ahju ja 200 kraadi juures 25 minutit. Viis minutit enne küpsemisaja lõppu lisada pealmisele kihile parmesani ja mozzarellat.
Peale ahjust välja võtmist lase lasanjel mõni hetk enne serveerimist taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...