reede, 1. veebruar 2013

Krõbeda kattega forelli pajaroog

Kel tavapärasest ahjulõhest või -forellist kergelt öeldes siiber on ja midagi huvitavat pähe ei turgata, siis siin on küll üks hea vaheldus. Tegemist on ühe prantsuse köögist pärit pajaroaga. Maitseb üllatavalt hästi ja ei nõua pikka köögis askeldamist.






Vaja läheb:
600 g forellifileed
1 suurem porru
200 g sulatatud ja nõrutatud spinatit
150 ml kohvikoort
2 tl hakitud tilli
2 tl kanget sinepit
poole sidruni mahl
soola
pipart
õli

Katteks:
50 g võid
0,5 dl jahu
1 dl riivsaia
0,5 dl riivitud parmesani


Prae tükeldatud porru õlis keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades kuni porru on pehme. Lisa kurnatud spinat. Sega ning maitsesta soola ja pipraga.

Lõika kalafilee kuubikuteks. Sega kala kohvikoore, sinepi, sidrunimahla, tilli, soola ja pipraga.

Sega kausis või blenderis või, jahu, riivsai ja parmesan ühtlaseks pudiseks massiks.

Määri ahjuvorm õliga. Aseta spinati-porrusegu kõige põhja. Peale kastmega segatud kalatükid. Kõige lõpuks kata kala riivsaiakattega.


Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Serveeri kohe koos riisiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...