kolmapäev, 20. veebruar 2013

Kitsejuustusalat peedi ja pirniga

Fännan täiega kitsejuustusalateid. Tean, et päris paljud ei julge kitsejuustu proovida kuna olevat imelik "kitsemaitse". Mäletan ise ka ammusest ajast mingi imeliku maitsega kitsejuustu, peale mida on selle söömises pikk paus olnud. Kuskil aasta-paar tagasi taasavastasin kitsejuustu, peale mida olen erinevates söögikohtades aeg-ajalt kitsejuustusalateid proovinud. Viimase aja lemmikkooslus on kitsejuust peedi ja pirniga. Alguses tundus ausaltöeldes imelik kooslus aga maitseb taevalikult! Otsustasin üle pika aja siia blogisse ühe postituse teha ja jagada oma kitsejuustuvaimustust. Väga lihtsa vaevaga saab maitsva ja natuke erilisema salati argipäevaõhtuks, lihtsalt sööd ja mõmised mõnust. Koostisained on umbkaudsed kuna panin kõike tunde järgi.



 

Ühele
Vaja läheb:
rukolat või salatisegu
veerand pikka kurki
pool punast sibulat
pool punast peeti (keedetuna)
pool pirni
100 g kitsejuustu (koorikuga)
seedermänniseemneid
mett
õli
1 tl suhkurt

Salatikaste:
2 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
1 tl mett
pipart
soola


Pese ja kuivata salat. Kastme jaoks sega õli, sidrunimahl, mesi (maitse ja timmi koostisaineid vastavalt oma maitsele), maitsesta soola ja pipraga. Viiluta kurk ideaalvariandis kartulikoorijaga, siis tulevad mõnusad õhukesed liistakud, koorija puudumisel proovi noaga õhukesi viile teha. Viiluta ka sibul õhukeselt. Pane salat, kurk ja sibul kaussi, vala peale kaste ja sega. Jäta natukeses seisma.
Lõika peedist õhukesed viilud ja aseta ahjuplaadile, soovi korral võid natukese õliga üle piserdada. Rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 5 minutit või seni kuni tundub endale sobiv.
Kuumuta pannil õli ja lisa teelusikatäis suhkurt, sega. Aseta pannile õhukesed pirniviilud ja küpseta mõned minutid.
Määri kitsejuustu peale mett ja raputa mõned seedermänniseemned ja grilli 220 kraadi juures 8-10 minutit.
Aseta pirni-ja peediviilud salatipõhjale. Kõige peale tõsta grillitud kitsejuust ja raputa salatile veel mõned seedermänniseemned.

Naudi kohe!

 





1 kommentaar:

  1. Mul on huvi, kus saada sellist kitsejuustu osta mis oleks selline suur,(nagu sul siin pildil) poes müüakse aind mingeid väikseid junne ja ei saa normaalset salatit teha :(

    VastaKustuta

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...