laupäev, 13. jaanuar 2018

Pirukas brie, pirni ja prosciuttoga

Selle retsepti leidmine oli küll üks hea leid. Pirukas on koos pirni magusus ja singi soolasus, mis sobib väga hästi kokku. Sarnaseid pirukaid olen varemgi teinud aga just sellise kooslusega mitte. Valmib ülikiirelt, maitseb oivaliselt ehk kaob laualt ka väga kiirelt.



Vaja läheb:
400 g võiga pärmi-lehttainast
150 g brie juustu
1-2 pirni
3-4 viilu prosciutto sinki
kreeka pähkleid
tüümiani (kuivatatult)
muna määrimiseks

Kõige parem on kasutada lehttainast, mis on pakis juba nelja võrdse osana. Aseta tainaplaadid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rulli sipake tainarulliga õhemaks. Seejärel tee terava noaga igale tainaplaadile raam ja määri raamiosa lahtiklopitud munaga.

Viiluta pirn, tükelda juust ja rebi sink väiksemateks tükkideks. Aseta pirniviilud tainaplaatidele, peale juustu ja sinki. Raputa üle hakitud kreeka pähklitega ja kuivatatud tüümianiga. Küpseta 190-200 kraadi juures 10 minutit kuni ääred on kuldpruunid.

Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...