Päikesekollane ja värskendavalt mõjuv mangokook on ilus algus kevadele. Õues päike paistab ja sulatab usinalt lund kuigi kevadisi soojakraade veel pole. Aga see mangokook mõjub tõsiselt kergelt ja värskendavalt, justkui varakevad ise! Muidu olen seda kooki teinud jogurti ja vahukoorega, seekord sai proovitud toorjuustuga ja tulemuses ei pidanud pettuma, nii et otsustasin tulemuse siia kirja panna. Tekstuur jääb mõnusalt siidine ja kerge.
Põhi:
1 pakk/ 163 g (Kalevi) klassikalisi küpsiseid
70 g võid
Kate:
500 ml mangopüreed
400 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
1 spl suhkurt
4 lehte želatiini
Purusta blenderis küpsised. Sulata või. Sega küpsisepuru sulatatud võiga. Suru küpsise-võisegu ümmarguse koogivormi põhja ja jäta ootele.
Sulata vesivannil valge šokolaad. Sega blenderis toasoe toorjuust ja mangopüree ühtlaseks massiks. Lisa sulatatud šokolaad ja suhkur, sega veel korra. Lõpuks lisa juba lahustunud želatiinilehed ja sega veel õrnalt läbi. Vala mass küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ja pane mõneks tunniks külmikusse tahenema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar