reede, 29. juuli 2011

Mustsõstra-kohupiimakook

Sai üks hea ports mustsõstraid korjatud. Enamus sai talveks sügavkülma pandud ja oli plaan ka kooki teha. Kuna ma ei ole varem eriline mustsõstrafänn olnud, siis polnud ühtegi retsepti varnast võtta. Sai natuke ringi vaadatud ja leidsin ühe huvitava retsepti siit, tegin väiksed kohendused ja valmis ta saigi.


Purusegu:
6 dl rukkijahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid
2 spl kakaod

Täidis:
600 g kohupiima
125 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50 g kookoshelbeid
mustsõstraid

Sega toasoe või, suhkur, jahu ja kakao. Sega omavahel täidise ained - suhkur, munad, kohupiim, hapukoor, vanillisuhkur ja kookoshelbed. Puista enamus purusegust küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, suru lusikaga tihedamaks. Vala peale kohupiimasegu, peale jaota ohtralt sõstraid. Kõige lõpuks kata ülejäänud puruga ja pista ahju. Küpseta 200 kraadi juures u 35 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...