neljapäev, 8. september 2011

Ploomi-toorjuustukook

Selle aasta esimene ja viimane ploomikook, kuna ploomisaak oli põhimõtteliselt olematu. Ploomide asemel võib kasutada väga edukalt näiteks kirsse.


Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl kaerahelbeid

Kate:
ploome
400 g maitsestamata toorjuustu
 2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

peale mandlilaaste

Sega omavahel toasoe või ja suhkur, lisa muna, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed. Sega ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga kaetud või võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Poolita ploomid ja eemalda kivid. Laota ploomid eelküpsetatud põhjale.
Sega toesoe toorjuust, munad ja suhkrud ühtlaseks kreemiks ja vala ploomidele. Peale puista mandlilaaste. Küpseta veel 30 minutit 180 kraadi juures.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...