esmaspäev, 12. märts 2012

Maasika-mustika kohupiimakook

Keldris ootas juba pikemat aega üks purk kirsikompotti. Jätsin selle ekstra "paremaid" aegu ootama. Kui see päev nüüd käes oli, et tahtsin kirsi-kohupiimakooki teha, siis selgus, et see kompott ei kõlvanudki enam. Väga-väga kurb lugu igastahes. Kuna kook vajas ikkagi tegemist, siis päästsid koogiteo ja päeva sügavkülmas olevad maasikad ja mustikad. Ja maasikatega küpsetised on minu meelest ALATI head. Kuigi, mis seal salata, olin ikka väga pettunud, et kirsikompott otsustas minuga mitte koostööd teha. Maasikad olid ka nüüd viimased külmikus. Õnneks polegi suvi enam mägede taga, siis saab jälle marjavarusid täiendada:)




Põhi:
4 dl jahu (soovi korral 2dl nisujahu ja 2 dl täisteranisujahu)
0,5 dl suhkrut
100 g võid
1 muna
2-3 spl vett

Täidis:
maasikad, mustikad (või muud meelepärased marjad)
1 spl tärklist
3 spl suhkrut

Kohupiimakate:
600 g kohupiima
2 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,5 dl hapukoort

Põhja jaoks sega kuivained omavahel ning haki hulka toasoe või. Sega või sõtku seni kuni moodustub ühtlasem mass ning lisa muna. Lõpuks lisa vett, et tainas ühtlasem saaks ja ei ole enam nii purune. Pane tainas mõneks ajaks külmikusse.
Määri koogivorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures umbes viis minutit.
Kohupiimakatte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, vanillisuhkur ja hapukoor. Sega marjad suhkru ja tärklisega ning laota eelküpsetatud põhjale. Tõsta lusikahaaval marjade peale kohupiimasegu ning küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...