teisipäev, 20. november 2012

Juustune kõrvitsapirukas

Mõnusalt juustune ja mahe kõrvitsapirukas. Kusjuures see pirukas vedas nii mõnelgi mitte-kõrvitsasõbral näo naerule ning jõuti tõdemusele, et ka kõrvitsapirukas on täiesti normaalne ja söödav. Kasutasin seekord väikest küpsetusvormi (u 20 cm diameetriga).




Põhi:
75 g võid
2 dl täisterajahu
0,5 tl soola

Kate:
300-400 g kõrvitsat puhastatult
oliiviõli
tüümiani
150 g (riiv)juustu
50 g riivitud parmesani
100 g ricottat
2 muna
soola
pipart

Valmista põhi ja aseta täidise valmistamise ajaks külma. Suru taigen küpsetusvormi põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.

Viiluta kõrvits, aseta ahjuplaadile, piserda üle surtsu oliiviõliga, raputa peale soola, pipart ja tüümiani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 5 minutit, et kõrvits oleks peaaegu pehme.

Lao kõrvitsaviilud eelküpsetatud põhjale vaheldumisi juustuviiludega (100 g). Kuna mul riivjuustu polnud, siis tõmbasin juustunoaga juustust viilakad ja sättisin need kõrvitsaga vaheldumisi.

Klopi munad, sega ricotta, 50 g riivjuustu ja parmesaniga. Lisa maitse järgi soola ja pipart ning sega ühtlaseks massiks. Kalla kõrvitsa-juustu kihtide peale. Küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...