Vaja läheb:
10-12 cannellonit
1 purk tuunikala õlis
200 g kodujuustu
värsket basiilikut
soola
pipart
Kaste:
3 küüslauguküünt
1 porru
500 g tomatipüreed või purustatud tomateid
1 tl suhkurt
soola
pipart
basiilikut
Peale:
100-150 g riivitud juustu
Tomatikastme valmistamiseks kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk ja porru. Kuumuta mõned minutid. Lisa tomatipüree ja kuumuta keemiseni, ning seejärel lisa sool, suhkur, pipar ja hakitud basiilik. Maitseainekogused siis vastavalt oma maitse järgi.
Täidise valmistamiseks nõruta tuunikalakonserv. Sega tuunikala, kodujuust, värske hakitud basiilik ja natuke soola-pipart. Täida cannellonid tuunikalaseguga (cannellonid on eelnevalt keetmata, täiesti toored!), täidist tasub korralikult panna. Abiks on teelusikas, mille varreosaga saab täidist torusse edasi lükata kui muid abivahendeid ei juhtu olema. Olenevalt täidise kogusest, peaks tulema kuskil 10-12 täidetud cannellonit.
Õlita ahjuvorm ja lao täidetud cannellonid ilusti üksteise kõrvale ühe kihina. Vala peale tomatikaste ja pista vorm ahju 200 kraadi juurde, küpseta 25-30 minutit (olenevalt ahjust). Kuskil 5-7 minutit enne küpsetusaja lõppu puista peale riivitud juust.
Serveeri kohe koos mõne värske salatiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar