kolmapäev, 16. oktoober 2013

Salat kitsejuustu ja peediga

Kui sa oled koos sellise inimesega, kes ei söö teatud toiduaineid ilma milleta ei suudaks mõni teine eladagi nagu näiteks mina... Siis on lihtsalt nii, et kui ta läheb mõneks päevaks ära, saan ma kergendatult ohata ja  vaaritada selliseid sööke, mis sisaldavad söögiks kõlbmatuid asju nagu näiteks peet! Üks päev sai tehtud peedipüreesuppi ning eile peedi- ja kitsejuustusalatit. Salat tundus seda enam maitsvam, et olin peedi söömisest nii kaua unistanud (kõlab imelikult, ma tean) ning peedi ja kitsejuustukooslus on lihtsalt taevalik!






Kogus: ühele
peotäis rukolat
veerand pikka kurki
2 väikest keedetud peeti
pool väikest punast sibulat
50 g kitsejuustu
3-4 viilu prosciutto sinki
oliiviõli
balsamicot
soola
pipart
seedermänniseemneid

Lõika keedetud peedist u poole cm jämedused rattad, pane ahju plaadile. Piserda üle vähese oliiviõliga, raputa peale natuke soola ja pipart. Pista 5 minutiks 200 kraadi juures ahju.
Aseta taldrikule rukola. Tõmba kurgist kartulikoorijaga õhukesed viilud. Lõika sibulast õhukesed rattad. Lisa kurk ja sibul rukolale, lisa õliiviõli, soola ja pipart. Sega õrnalt läbi. Seejärel lisa peedirattad, sink, pudista peale kitsejuust. Soovi korral lisa veel mõned tirtsud oliiviõli ja balsamicot. Puista peale seedermänniseemneid ja jahvata värsket musta pipart.

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...