reede, 22. november 2013

Pirni-sinihallitusjuustupirukas

Olin ükspäev jälle internetis retseptiotsingul, oli üks kindel soov, mida teha tahtsin.  Otsisin ühte aga leidsin hoopis teise asja. Pilk jäi pidama pirni- ja sinihallitusjuustukooslusega pirukal. Vaatasin, et nii mõnestki blogist olid need pirukad aastaid tagasi läbi käinud. Võttis kohe imestama, et kuidas see kõik minust nii kauge kaarega mööda on läinud, sest tegemist on lausa superfantastilise kooslusega. Vaatasin mõned retseptid läbi ja tegin oma variatsiooni. Jube hea tuli välja, ausalt.






Vaja läheb:

250g lehttainast
2 pirni
80-100g sinihallitusjuustu
100 g hapukoort
1 muna
kreeka pähkleid
soola
pipart

Rulli tainas õhemaks. Tee servadesse terava noaga raam ja keskele kahvliga mõned augud. Küpseta põhja 200 kraadi juures 8-10 minutit. Klopi muna lahti, lisa hapukoor, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta osa munasegust eelküpsenud põhjale. Laota peale väikseid sinihallitusjuustutükikesi. Viiluta pirnid ja lao kenasti põhjale. Kõige peale pane veel juustutükikesi ja ülejäänud munasegu. Puista üle hakitud kreeka pähklitega. Küpseta veel 10-15 minutit kuni munasegu on kenasti hüübinud.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...