esmaspäev, 6. jaanuar 2014

Kanapirukas

Peale jõule ja aastavahetust ei viitsi mõnda aega midagi vaaritada. Ja üldsegi on isu igasuguste teistsuguste asjade järele, mida pole ammu söönud nagu näiteks see lihtne aga maitsev kanapirukas.





Vaja läheb:

Põhi:
150 g toasooja võid
4 dl jahu
natuke soola
3 spl vett

Täidis:
350 g kanafileed
100 g sinihallitusjuustu
150 g riivjuustu
1 väike purk ananassitükke
u 100 g värskeid türgi ube
2 küüslauguküünt
200 ml kohvikoort
1 muna
soola, pipart
õli praadimiseks


Vurista köögikombaini abil toasoe või, jahu, vesi ja sool ühtlaseks massiks. Kata küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhi ja ääred tainaga ning aseta täidise valmistamise ajaks külma.

Tükelda kanafilee ning pruunista pannil. Keeda türgi ube mõned minutid, seejärel kurna ning lisa oad kanafileele. Lisa pressitud küüslauguküüned, maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann kõrvale. Lisa kanale ananassitükid.

Klopi muna lahti, lisa kohvikoor, maitsesta soola-pipraga.

Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. Raputa eelküpsenud põhjale riivjuustu ja sinihallitusjuustu tükke, seejärel kata põhi kana-oa-ananassiseguga. Puista peale veel sinihallitusjuustu ja riivjuustu (jäta natuke riivjuustu alles, et see lisada natuke enne küpsetusaja lõppu). Vala üle muna-kooreseguga. Küpseta 180 juures 20 minutit. 5-10 minutit enne küpsetusaja lõppu lisa järelejäänud riivjuust.

Serveeri soojalt näiteks värske salatiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...