esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Kõrvitsa-šokolaadikook

Aasta algus ja kõrvitsakook?! Üks pirakas kõrvits oli juba mitu kuud oma aega oodanud ja nüüd see kätte jõudiski. Enamus läks kuubikute näol sügavkülma, et pärast püreesupi sisse minna. Natuke sai kõrvitsa-apelsinimoosi tehtud, paar purki lihtsalt püreed risoto jaoks. No ja siis kohe ükskõrvitsa-porgandipüreesupp õhtuks ja loomulikult ka kook. Sedapuhku siis väikse šokolaadiga. Tõepoolest hea, mõnus ja mahlane kook.







Vaja läheb:
3 dl jahu
2 dl suhkrut
3 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl söögisoodat
0,5 tl soola
väike peotäis hakitud kreeka pähkleid ja/või rosinaid
3 muna
150 g võid
100 g piimašokolaadi
poole apelsini riivitud koor
2 spl apelsinimahla
2 klaasi värskelt riivitud kõrvitsat

Kate:
150 g maitsestamata toorjuustu
50 g valget šokolaadi
1-2 spl apelsinimahla

Kaunistamiseks
terveid kreeka pähkleid

Sega omavahel kõik kuivained- jahu, suhkur. kaneel, ingver, sooda, sool, rosinad ja pähklid. Teises kausis vahusta munad. Lisa sulatatud ja veidi maha jahtunud või ja šokolaad. Lisa munasegule riivitud apelsinikoor ja -mahl. Sega munasegu hulka jahusegu ja riivitud kõrvits, sega õrnalt ühtlaseks massiks.

Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala taigen vormi. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit või seni kui kook on küps kontrollides tikuga küpsust.

Katte jaoks sulata veevannil valge šokolaad. Sega sulatatud šokolaad toasooja toorjuustu ja apelsini mahlaga. Määri kate ühtlaselt koogi peale. Võid koogi natukeseks külma pista enne serveermist, et kate taheneks.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...