kolmapäev, 11. mai 2011

Kana-köögiviljapirukas

Üks Soome retseptiraamatust pärit soolane pirukas. Eriti huvitavaks teeb piruka see, et tegemist on kohupiimatainaga. Maitseb hästi koos värske salatiga.



Tainas:
200 g võid
400 g maitsestamata kohupiimakreemi (Valio Alma)
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
1 väike suvikõrvits
1 porru
1 paprika
200 g broilerifileed
200 g ürditoorjuustu
pipart
soola
õli

Määrimiseks:
muna

Kaunistuseks:
seesamiseemneid

Sega või ja kohupiim. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu. Sega ning pane täidise valmistamise ajaks külma.

Kui broilerifilee on toores, tükelda ja prae õlis. Kui kasutad juba varem valmistatud kana, siis lisa see köögiviljadele lõpupoole. Haki porru, paprika ja suvikõrvits. Kuumuta pannil. Lisa toorjuust, sega.

Kata küpsetuspann küpsetuspaberiga ja kata tainaga terves ulatuses. Määri poolele tainale jahtunud täidisesegu ja keera teine pool tainast paberi abil peale. Suru ääred kinni. Pintselda munaga ja torka tainasse kahvliga augud. Raputa pirukas üle seesamiseemnetega. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kohupiima-õunakook

 Leidsin selle retsepti Nami-Namist. Otsisin just sellist õunakoogi retsepti, kus oleks kohupiim ka sees. Küpsetasin koogi valmis mõningate ...