reede, 6. mai 2011

Maapähkli koogikesed

Kuna mul oli juba jõuludest suur pakk maaapähkleid siis nad lausa anusid ,et nendega midagi ette võetaks. Leidsin Perenaine.ee-st ühe sobiva retsepti, mida sai natuke kohendatud ja tulemus on siis alljärgnev. Maitselt meenutasid kusjuures poes müüdavaid kihilisi küpsiseid.



Koostisained:
150 g maapähkleid
200 g piimašokolaadi
1,5 dl suhkrut
150 g võid
3 muna
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
100 ml piima
200 ml lahjat hapukoort

Sulata umbes 80 g šokolaadi. Purusta pähklid. Kuna mu köögikombainil oli üks vidin ära kadunud siis pidin pählite purustamiseks kasutama mojito tegemiseks mõeldud nuia, mis ajas ka väga edukalt asja ära. Lisa pähklitele toasoe või, suhkur, munad, sulatatud šokolaad, jahuga segatud küpsetuspulber ja piim. Sega ühtlaseks massiks.

Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja vala tainas peale. Kasutasin tavalist ahjuga kaasas olevat küpsetusplaati kuid võib kasutada väiksemate mõõtudega kandilist vormi, sel juhul tuleb kook ka vähe paksem. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit või kuni puutikuga testides jääb tikk kuivaks.

Lase kook jahtuda, lõika kaheks võrdeks osaks. Sulata teine osa šokolaadist, sega kokku 150 g hapukoorega. Osa hapukoorest määrisin alumise koogipõhja peale. Kata alumine koogipõhi hapukoore-šokolaadiseguga, aseta peale teine koogikiht ja kata ülejäänud seguga. Aseta kook mõneks tunniks külma. Enne serveerimist kata purustatud maapähklitega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...