reede, 19. august 2011

Tomati-tuunikalapirukas

Üks minu suuurtest lemmikutest soolaste pirukate osas!


Põhi:
100 g võid
3 dl nisujahu
3 spl vett
1 tl soola
0,5 tl basiilikut

Täidis:
1 tuunikala õlis
1 tuunikala vees
4-5 tomatit
2 suurt küüslauguküünt
musti oliive
150 g riivitud juustu
2 dl kohvikoort
2 muna
soola
pipart
basiilikut

Sega omavahel toasoe või, jahu, sool, basiilik ja vesi. Kata ümmargune küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja suru taigen vormi põhja ja äärtele. Küpseta 10 minutit 200 kraadi juures.
Täidise valmistamiseks pane pannile mõlemad eelnevalt nõrutatud tuunikalakonservid, lisa hakitud küüslauk ja maitseained. Kuumuta mõned minutid ja kalla segu tainale.
Viiluta tomatid ja oliivid ning aseta tuunikalasegu peale. Raputa peale pool riivjuustust ja basiilikut. Klopi munad ja lisa kohvikoor, sool, pipar. Kalla segu täidisele, raputa peale ülejäänud juust ja veel natuke basiilikut. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit.

Pirukas ahjus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...