esmaspäev, 19. september 2011

Kana-sinihallitusjuustupirukas

Lihtne aga väga maitsev kanapirukas vähese vaevaga. Ostsin 500g külmutatud lehttaigna, kus on sees kaks ühesuurust tükki - saab ilusti teha kaks täiesti normaalset pirukat, tainas on vaja korralikult õhukeseks rullida. Pirukad tegin kahel erineval päeval, mõlemad läksid nagu niuhti...oleks veel tahtnud:)



250 g lehttainast
200 g broilerifileed
4-5 ananassiviilu
100 g riivitud juustu
50 g sinihallitusjuustu
100 g küüslaugumaitselist toorjuustu
soola
pipart
basiilikut
tüümiani
1 muna
seesamiseemneid

Rulli tainas õhemaks. Tükelda broilerifilee ja prae pannil, lisa maitse järgi soola, pipart, basiilikut ja tüümiani. Kui kanafilee on küps, võta pann tulelt. Lisa kanale tükeldatud ananassiviilud ja juustud ning sega ühtlaseks massiks. Aseta täidis tainale ja keera rulli nii et jätkukohad jäävad allapoole, samuti vajuta kinni otsad. Määri pealt lahtiklopitud munaga, torka taina sisse kahvliga mõned augud ning raputa peale seesamiseemneid. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.



1 kommentaar:

  1. Olen seda pirukat nüüd mitu korda juba teinud. Maitse on suurepärane aga alati küpseb lõhki ja ei jää esindusliku välimusega. Samuti ei piisa mul kuidagi 20 minutist. Järeldasin esimesel korral et täidist on liiga palju ja seetõttu kerkib lõhki ja täidis pressib välja aga nüüd jagasin täidise kahele 300g taigna tükile aga ikka sama jama. Huvitav milles probleem võib olla?

    VastaKustuta

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...